Pokud jste slyšeli o známém televizním seriálu No Reservations, který je zaměřený na putování po celém světě ve spojení s ochutnáváním různých pokrmů, potom vás zaručeně okouzlí i kniha Bez servítku – Vidět, snít a umřít. Právě ta vychází nikoliv jenom z daného seriálu, ale samozřejmě ze samotného putování hlavního autora a hlavního protagonisty, kterým je Anthony Bourdain. Ten tak odkrývá velmi zajímavá tajemství toho, jaké dokonalé pokrmy lze v jakýchkoliv koutech našeho světa ochutnat. Je tak unikátním cestopisem, který tak nejde svou tradiční cestou, ale který ukazuje, že poznání zajímavých míst může vést i jiným směrem – a to právě přes naše chuťové pohárky.
Ideální průvodce nejlepšími jídly
Nejenom, že se v knize dozvíte o desítkách i stovkách pro vás ještě neznámých pokrmů, ale zároveň vám titul Bez servítku – Vidět, snít a umřít poslouží jako perfektní průvodce ve chvíli, kdy plánujete některou z popsaných destinací navštívit. Zjistíte totiž, kde je ta nejlepší restaurace s tradičním jídlem, kde najdete ten nejlepší bar, ale stejně tak se dozvíte i to, jaká jídla byste v cizích kulturách neměli riskovat. Na to vše se Anthony Bourdain při psaní této knihy zaměřil. Navíc na rozdíl od klasických cestopisů není psána pouze nudnou a strohou formou, protože autor si neodpustil i několik zajímavých vtípků.
Poznejte krásu jídel na vlastní oči
Nejenom, že vás autor příjemně navnadí, ale také pobaví. Kniha vám totiž na řadu neodolatelných jídel a míst přímo naláká, a to velmi povedenými fotografiemi. Těch je v knize více než 400 a tak vám přímo ukážou to, jakých radostí, ale i jakých strastí si v souvislosti s kulinářským světem autor během svého cestování užíval. A tak pokud patříte mezi milovníky jídel a zajímá vás, jak se vaří ve všech koutech světa, je titul Bez servítku – Vidět, snít a umřít doslova povinností.